Sunday 8 May 2016

"ΜΑΝΑ, η στοργή σου πασίχαρη: K.Bαλερά-Κάνιε Γουέστ"


Κωνσταντίνα Βαλερά: «Μάνα αγκαλιά με το γιο της», Λάδι σε μουσαμά-2012

«ΜΗTEΡΑ»
Το αιώνιο σύμβολο, η προσωποποίηση του «ιδεατού», που σήμερα έχει την τιμητική της και κάθε άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, οφείλει να ξεχωρίζει από το πλήθος την δική του μητέρα, όχι μόνο σήμερα, για τους «τύπους», μα κάθε ώρα και στιγμή γιατί το αξίζει!
«ΜΗTEΡΑ»
Η ιερή μορφή της χαραγμένη στο νου και στην καρδιά μας για πάντα.
Οδηγός και συμπαραστάτης μας στα δύσκολα της ζωής.
Η ευγνωμοσύνη μας στην υπέρτατη προσφορά της, απροσμέτρητη!!!
Αγάπη, τρυφερότητα, απόλυτη στοργή και προσήλωση!


Η ενσάρκωση της «μητρικής στοργής» σε αυτή την ζεστή της μάνας, αγκαλιά, εικονοποιείται εξαιρετικά σε αυτό το εικαστικό έργο της αγαπημένης φίλης ταλαντούχας και καταξιωμένης ζωγράφου, Kωνσταντίνας Βαλερά.
Μπράβο στην Κων/να, της οποίας την τεχνική, όπως έχω αναφέρει πολλάκις, βρίσκω πολύ πρωτότυπη με τις διαφορετικές χρωματικές λωρίδες σε αλληλουχία να συνθέτουν κάθε φορά το οπτικό αποτέλεσμα...
Ιδιαίτερος ο χρωστήρας της, ακολουθεί σε αυτό το έργο το ρυθμό της μοναδικής ομορφιάς της μητρότητας, που συγκινεί γιατί υπερβαίνει το πνεύμα της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας για να αγκαλιάσει ολόπλευρα τη ζωτική σημασία της, που είναι η αδιαπραγμάτευτη προσφορά ΑΓΑΠΗΣ!Την ύπαρξη μιας μάνας που πιστεύει στην αξία του παιδιού της, που θρέφει τη σκέψη του, που καλλιεργεί τη δύναμή του!
Συγχαρητήρια!


Ο πίνακας της Κωνσταντίνας μού έφερε στο νου το αγαπημένο «Hey mama» του γνωστού ράπερ Κάνιε Γουέστ.
O σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν το 2000, έγραψε μια μπαλάντα αφιερωμένη στην μαμά του, Donda, τραγούδι που πρωτοπαρουσίασε στην εκπομπή της Όπρα με τη μητέρα του στο ακροατήριο, που ακούγοντάς το συγκινημένη ξέσπασε σε δάκρυα.
Το τραγούδι περιγράφει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του Κάνιε στη γυναίκα, που  τον μεγάλωσε μέσα σε προσωπικά ζόρια κι άπειρες δυσκολίες, όπως λέει…
Το «Hey Mama», αποτελεί τραγούδι-φόρο τιμής στη μητέρα του, που κάθε φορά που το εκτελεί στις συναυλίες του μετά το θάνατό της δύσκολα συγκρατεί τους λυγμούς και τα δάκρυά του…

«Hey Mama, I wanna scream so loud for you, 
cause I'm so proud of you
Let me tell you what I'm about to do…»

ΜΑΝΑ, ο άνθρωπος που μας σημαδεύει ανεξίτηλα, γιατί είναι εκείνος που αναγνωρίζει την αυθεντική φλόγα μας, ενθαρρύνει τα όνειρά μας, βοηθά να πατήσουμε στα πόδια μας και να βρούμε τη δική μας θέση στον ήλιο!

Γι'αυτό: Mama, I wanna scream so loud for you, cause I'm so proud of you!!!



No comments:

Post a Comment